Coronavirus (COVID-19): informatie en richtlijnen? Bekijk onze 'coronapagina'.

Wat is compressietherapie?

Compressietherapie is een techniek die de doorbloeding in de benen verbetert . Bij vochtophoping of spataders krijgen patiënten een drukverband om het onderbeen. Onze thuisverpleegkundigen helpen je bij het aanbrengen en wisselen van de steunkousen of zwachtels.

0

Als de bloeddoorstroming in de aderen onvoldoende is ontstaat er verhoogde druk in de aderen. Dit leidt tot vochtophoping of oedeem. Wonden op het been genezen hierdoor moeilijk. De arts kan compressietherapie voorschrijven voor de behandeling van een wonde aan het been of het voorkomen ervan. Ook bij spataders kan een steunverband aangewezen zijn. We brengen de compressietherapie aan. We geven je graag advies en ondersteuning. 

Hoe verloopt de behandeling?

Bij compressietherapie worden steunkousen of zwachtels rond het been aangebracht om de bloeddoorstroming te verbeteren. Het elastische materiaal van de verbanden compenseert de overmatige druk in de aders. De duur van de behandeling is afhankelijk per situatie. Het is belangrijk dat het aanbrengen van het verband juist gebeurt. Een thuisverpleegkundige kan je hierbij helpen. 

Hoe kunnen wij je helpen? 

  • We doen de (dagelijkse) verzorging en wissel van je steunkousen of zwachtel. 
  • We brengen de compressietherapie aan. 
  • We geven je graag advies en ondersteuning. 

© 2019 Wit-Gele Kruis