COVID-19: informatie en richtlijnen over het coronavirus en de vaccinatie? Bekijk onze 'coronapagina'.

Eigen decontaminatieruimte voor reiniging mondmaskers en schorten

28 oktober 2020
Decontaminatieruimte

Wit-Gele Kruis Limburg staat zelf in voor het ontsmetten en hergebruiken van mondmaskers en schorten op grote schaal. In de nieuwe afdeling in Bilzen kunnen in twee decontaminatieruimtes (20 en 70 m³) tot 3.000 mondmaskers en 380 schorten per dag ontsmet worden voor hergebruik. 

De mondmaskers worden op waslijnen en de schorten op grote kapstokken opgehangen. Een Phileas-toestel verspreidt een droge mist van waterstofperoxide die de bacteriën, gisten en schimmels doodt.

Samenwerking met Bioracer

Beschermschorten zijn schaars, maar dankzij een samenwerking met wielerkledingproducent Bioracer uit Tessenderlo kunnen we rekenen op de doorlopende levering van stevige, kwaliteitsvolle schorten die geschikt zijn om meermaals te decontamineren.

Voordelen

Deze werkwijze is kostenbesparend en duurzaam en biedt het Wit-Gele Kruis de mogelijkheid om flexibel om te gaan met gelijkaardige epidemieën in de toekomst. De capaciteit is voldoende groot om ook andere zorgverleners en zorginstellingen te ondersteunen in het reinigen van hun materiaal. Wit-Gele Kruis biedt deze dienstverlening tegen kostprijs aan.

Meer info

Voor meer info kan je terecht bij Johan Peeters via 0476-55 27 22 of johan.peeters1 [at] limburg.wgk.be.

 

Lees het persbericht van bij de lancering

 

 

 

© 2019 Wit-Gele Kruis