samensmelting afdeling bilzen, hoeselt en gingelom sint-truiden samensmelting afdeling bilzen, hoeselt en gingelom sint-truiden

Kleinere teams, grotere afdelingen

Limburg

We maken ons op voor de toekomst in een steeds veranderend zorglandschap. Dit doen we door de komende jaren onze wijkteams, regio’s en afdelingen af te stemmen op de noden van onze patiënten, mantelzorgers, zorgpartners en medewerkers. Voor 2023 betekent dit dat de wijkteams van afdeling Hoeselt zullen integreren in afdelingen Bilzen en Tongeren.  Net als de wijkteams van afdeling Gingelom die naar afdeling Sint-Truiden gaan. Ook de volgende jaren kunnen er afdelingen samenvloeien.

Verkleinen om te vergroten

De grootste uitdaging voor de komende jaren wordt om het maatwerk, de flexibiliteit voor patiënten te verenigen met de noden en vragen van onze medewerkers. Het antwoord hierop is een aanpassing binnen onze organisatie waarbij we werken met kleinere wijkteams in de lokale regio’s. We zetten zo in op zorg op maat, via een klein vast team van verpleeg- en zorgkundigen, in afstemming met het lokale zorgnetwerk en ondersteund door de leidinggevenden van de afdelingen. We zijn op die manier meer herkenbaar voor patiënten en mantelzorgers, alsook voor lokale zorgpartners, zijn meer nabij en kunnen nog korter op de bal spelen.

Tegelijk denken we ‘groter’ op vlak van onze lokale afdelingen. We organiseren onze afdelingen op een andere schaal, geënt op de eerstelijnszones. Door onze regio’s hierop aan te passen, kunnen we beter samenwerken met zorgpartners zoals onder andere huisartsen. Grotere afdelingen hebben hebben bovendien stevigere fundamenten en zijn beter gewapend tegen uitdagingen zoals de veranderende zorgnoden van onze patiënten, een crisis of personeelstekort. 

Eerstelijnszones (ELZ)

De ELZ Haspengouw zal vanaf 1 maart nog drie afdelingen tellen, namelijk Sint-Truiden (met nu ook Gingelom) Alken en Borgloon. Voor de ELZ Zuid-Oost-Limburg betekent dit dat we vanaf april 2023 overschakelen van vier naar drie afdelingen waarbij de wijkteams van afdeling Hoeselt opgenomen worden in enerzijds afdeling Tongeren en anderzijds in afdeling Bilzen/Hoeselt met thuisbasis in Bilzen.

Buiten één centrale locatie en de verschuiving van enkele verpleegrondes zal er niet veel veranderen. Patiënt en huisarts blijven rekenen op hun vertrouwde verpleegkundige. De contactpersonen voor de verschillende afdelingen kan je steeds hier terugvinden. De contacten en de dagelijkse werking met jou als vaste zorgpartner blijven verlopen zoals voorheen.

Contact

Heb je nog vragen? Neem dan contact op met de hoofdverpleegkundigen uit jouw regio.

Afdeling Sint-Truiden (incl. Gingelom)

Ingrid Langenaken - Hoofdverpleegkundige

ingrid.langenaken@limburg.wgk.be

011-68 44 48

Afdeling Bilzen/Hoeselt

Kristien Oversteyns - Hoofdverpleegkundige

kristien.oversteyns@limburg.wgk.be

089-41 22 29

Afdeling Tongeren

Inge Verjans - Hoofdverpleegkundige

inge.verjans@limburg.wgk.be​​​​​​​

012-23 38 70

Terug naar overzicht