COVID-19: informatie en richtlijnen over het coronavirus en de vaccinatie? Bekijk onze 'coronapagina'.

Mastitis: schakel een vroedvrouw in!

30 januari 2018
Mastitis

Bij een bacteriële mastitis mag er, in tegenstelling tot een mastitis veroorzaakt door een blokkade, geen conservatief beleid worden aangenomen. Naast het opstarten van pijnstilling en antibiotica is het belangrijk om de symptomen op te volgen en de mama te motiveren om te blijven aanleggen. Een goede aanhaptechniek om de borst effectief te ledigen is essentieel.

Begeleiding vroedvrouw/lactatiekundige

Onze vroedvrouw/lactatiekundige kan de mama praktische tips geven om de symptomen te verlichten, de borstvoeding te observeren en zonodig bij te sturen. Het ziekenfonds neemt de betaling van deze begeleiding via de derdebetalers-regeling voor haar rekening.

Meer info?

Kathleen Vanholen
Coördinator vroedvrouwen/lactatiekundigen
089-36 00 85
vroedvrouwen [at] limburg.wgk.be

 

Bekijk ook

Vroedvrouw aan huis

Zwangerschap en vroedvrouw aan huis

Zowel tijdens je zwangerschap als na de bevalling helpt een vroedvrouw jou en je baby thuis verder. Ook als alles vlot verloopt, is een regelmatig bezoek van een vroedvrouw nuttig.

Vroedvrouw

"Mijn vroedvrouw stelde me gerust"

Maxime werd acht weken te vroeg geboren. Na enkele weken op de dienst neonatologie in het ziekenhuis mocht hij naar huis. Trotse mama Hannelore Theunis (24) vertelt over de hulp die ze thuis kreeg van een vroedvrouw. 

Vroedvrouw aan huis

Vroedvrouw Elke komt langs om tips te geven voor mama en baby

Saskia heeft drie kindjes: Jolien (5), Jonas (3) en Jesse (14 maanden). Na elke bevalling schakelde ze een vroedvrouw van het Wit-Gele Kruis in. Vroedvrouw Elke werd haar steun in de eerste onzekere maanden.

© 2019 Wit-Gele Kruis