mijnwgk arts mijnwgk arts

mijnWGK: een handige tool

Limburg

Ondermeer huisarts Thomas Engelbeen getuigt

In 2021 telde de applicatie mijnWGK (ook bekend als mijnThuisverpleging) 27% meer huisartsen-gebruikers dan in 2020. Ook het aantal geconsulteerde patiëntendossiers steeg met maar liefst 66%. Waarom? We vroegen het aan enkele huisartsen.

 

Huisarts Thomas Engelbeen - praktijk Geneeskunde voor het Volk, Kolderbos

“Ik gebruik mijnWGK sinds de opstart van de applicatie, weliswaar in mindere mate dan nu. Het toen nieuwe communicatiekanaal, heb ik kritisch bekeken. Het rechtstreeks kunnen raadplegen van het dossier is en blijft zeker een meerwaarde.”

“Ik consulteer mijnWGK voor al mijn patiënten die verzorgd worden door het Wit-Gele Kruis. Voor een huisbezoek, of soms tussendoor, lees ik de observaties en bekijk ik de parameters. Op deze manier kan ik voorbereid naar mijn patiënt vertrekken. Het roze communicatieblad gebruik ik steeds minder, gezien ik mijn bevindingen/veranderingen meedeel via mijnWGK en de aangevraagde voorschriften verstuur via de eHealthBox.”

“Wij verzorgen nu reeds geruime tijd een palliatieve patiënt, waar ik alles via mijnWGK kan opvolgen en bijsturen. Toen een technisch probleem het dossier ‘onzichtbaar’ maakte, heb ik dit direct gemeld en werd dit uitgeklaard.”

“Het grote voordeel van mijnWGK vind ik eigentijdse communicatie die je kan raadplegen op een gepast moment. Als ik dan toch mag dromen, hoop ik dat in de toekomst de parameters, parameterdata en andere gegevens direct in een gedeeld multidisciplinair patiëntendossier verschijnen.”

“Een voorbereid consult, vlotte en beveiligde communicatie en het doorsturen van voorschriften zijn enkele voorbeelden waarom ik mijnWGK een echte aanrader vind. Ik probeer ook onze huisartsen in opleiding mee te nemen in dit communicatieverhaal evenals onze praktijkverpleegkundigen.”

Huisarts - regio Pelt

“Ik gebruik mijnWGK  nu ongeveer één jaar. Voornamelijk bij chronische patiënten, in het bijzonder met wonden, vind ik de applicatie een absolute meerwaarde. Doordat de thuisverpleegkundige foto’s van de wonde kan delen in het dossier, kan ik de situatie beter opvolgen.

Bijvoorbeeld: onlangs zou een thuisverpleegkundige hechtingen uit een wonde van een van mijn patiënten  moeten halen. Maar, de wonde stond op sommige plaatsen nog open. Ze belde mij en verwees naar de foto’s in mijnWGK. Samen beslisten we welke hechtingen verwijderd mochten worden. Een fijne samenwerking voor ons beiden!”

“Ik raad collega-huisartsen mijnWGK aan. Met deze tool kunnen we de totaalzorg van de patiënt optimaliseren. De multidisciplinaire samenwerking tussen verpleegkundigen en huisarts zorgt voor een grondige opvolging van de patiënt.”

Huisarts - regio Maasmechelen

“Ik maak dankbaar gebruik van jullie platform. Vooral de integratie met het EMD-programma ‘Care Connect’ vind ik een enorme plus. Ik kan de informatie van thuisverpleegkundigen raadplegen én ik kan informatie delen met thuisverpleegkundigen wanneer ik denk dat dat nodig is.”

Highlights

Integratie met jouw EMD

Je kan mijnWGK rechtstreeks openen vanuit een aantal huisartsenpakketten. Hieronder vind je een handleiding per huisartsenpakket.

Je kan ook met jouw eID via onze site op mijnWGK inloggen.

Snel de juiste informatie

Binnen de beschikbare gegevens kan je vlot filteren om snel de informatie te vinden die je nodig hebt.

Multidisciplinaire samenwerking met diverse zorgpartners

Ook jouw collega arts-specialisten binnen en buiten het ziekenhuis die jouw patiënt behandelen, kunnen mijnWGK raadplegen en erin reageren. Bovendien kan de patiënt zelf zijn gegevens eenvoudig raadplegen in mijnWGK.

Meer informatie?

Heb je vragen of loop je ergens tegenaan? Neem contact op met de helpdesk: helpdesk.ict@limburg.wgk.be

 

Terug naar overzicht