COVID-19: informatie en richtlijnen over het coronavirus en de vaccinatie? Bekijk onze 'coronapagina'.

mijnWGK nu ook beschikbaar via mijnGezondheid

15 maart 2019
mijnWGK

Via het portaal mijnGezondheid kunnen patiënten vanaf nu ook hun verpleegkundig dossier bij Wit-Gele Kruis inkijken.

Via het portaal mijnGezondheid kunnen patiënten vanaf nu ook hun verpleegkundig dossier bij Wit-Gele Kruis inkijken.

Maggie De Block, minister van Volksgezondheid: “Mijngezondheid moet dé bron worden voor burgers die op zoek zijn naar informatie over hun eigen gezondheid of over gezondheid in het algemeen. Dit is nu al de derde update van het portaal sinds de lancering in mei 2018 , en elke keer komen er nieuwe mogelijkheden bij. Op die manier willen we burgers zo goed mogelijk wapenen om bewuste keuzes te maken rond hun gezondheid.”

Piet Vanthemsche, voorzitter Wit-Gele Kruis Vlaanderen: “Het mijnWGK platform is al 2 jaar toegankelijk voor patiënten via de website van Wit-Gele Kruis. Door te koppelen naar mijnGezondheid wordt alle informatie voor de patiënt gebundeld op 1 plaats en moet de patiënt niet op verschillende plaatsen informatie opzoeken. We zijn blij dat wij als eerste thuisverpleegkundige organisatie de koppeling maken naar mijnGezondheid. Dankzij het gebruik van dezelfde technologie voor de beveiliging en het inloggen was dit eenvoudig realiseerbaar.

Ons platform staat open voor andere thuisverpleegkundigen, onder de naam ‘mijnThuisverpleging’ en we hopen dat zij snel mee zullen instappen.

Op het mijnWGK platform vinden patiënten informatie over hun zorgen, geregistreerde parameters, observaties, contactgegevens etc…
Het dossier wordt regelmatig geüpdate met nieuwe functionaliteiten zoals inzicht in de planning, diabetesdossiers, enz… Het mijnWGK platform is ook toegangkelijk voor huisartsen, specialisten in het ziekenhuis, verpleegkundigen in het ziekenhuis en andere zorgverleners die een therapeutische relatie hebben met een patiënt. Zij gebruiken het platform dagelijks in de samenwerking met de thuisverpleegkundigen van het Wit-Gele Kruis.

© 2019 Wit-Gele Kruis