COVID-19: informatie en richtlijnen over het coronavirus en de vaccinatie? Bekijk onze 'coronapagina'.

Over het Wit-Gele Kruis, vertrouwde gezichten, thuisverpleegkundigen

Altijd vertrouwde gezichten

Wat er ook gebeurt, bij het Wit-Gele Kruis is je zorg altijd verzekerd. Een klein team van verpleegkundigen en zorgkundigen staat dag & nacht voor je klaar.  Via het elektronisch verpleegdossier zijn je verpleegkundigen steeds op de hoogte van jouw specifieke situatie.

0
  • Een klein team van vaste verpleegkundigen / zorgkundigen verzorgt je
  • Collega’s van hetzelfde zorgteam garanderen de zorg tijdens weekends en feestdagen
  • Ook ‘s nachts staat een verpleegkundig nachtteam voor je klaar voor dringende zorgen
0

Hoe herken je jouw verpleegkundige?

  • Krijg je bezoek van een ongekende verpleegkundige? Vraag dan naar zijn of haar Wit-Gele Kruisbadge en identiteitskaart (eID). Meestal dragen onze verpleegkundige hun badge op een zichtbare plaats.
  • Jouw verpleegkundige komt in de meeste gevallen met de wagen. Je herkent ze aan de bestickerde witte of zwarte auto’s.
  • Jouw verpleegkundige zal een tablet in de hand of in de verpleegtas hebben met jouw Elektronisch Verpleegkundig Dossier (EVD).
  • Je verpleegkundige is verplicht je e-ID-kaart bij elk bezoek in te lezen dus het is normaal dat ze jou hiernaar zal vragen. Dat is een bewijs dat de verpleegkundige effectief bij jou is langs geweest. Op deze manier ben je zeker dat de zorgen die we aan de ziekteverzekering factureren, ook effectief gebeurd zijn.
  • Een bezoek van een verpleegkundige kan enkel als jij of jouw familie daarom heeft gevraagd. 
  • Jouw verpleegkundige komt meestal op vaste momenten.

Hoe herken je Wit-Gele Kruis aan de telefoon of via e-mail?

Wees waakzaam voor fraudeurs! Wanneer je een telefoontje of een e-mail ontvangt van het Wit-Gele Kruis, dan betreft dit enkel zorggerelateerde zaken. Een Wit-Gele Kruis medewerker zal nooit vragen naar jouw bankgegevens en nooit vragen om een overschrijving te doen zonder verwijzing naar een concrete factuur van het Wit-Gele Kruis! Wees je hiervan bewust en geef geen info door wanneer iemand je hier telefonisch of via e-mail naar vraagt.

Ontvang je een telefoontje of e-mail en twijfel je aan de authenticiteit ervan? Neem dan rechtstreeks contact op met jouw afdeling. Zij helpen je verder.

Als blijkt dat het niet van het Wit-Gele Kruis kwam, contacteer je best de politie om een klacht in te dienen.

Kies jouw provincie voor meer informatie

Kies jouw provincie voor meer informatie

© 2022 Wit-Gele Kruis