Verzorging | Wit-Gele Kruis
Wat klaar leggen voor een verzorging? (voorschrift, materiaal, eID, kleefzegels,...)

Verzorging

Wat moet jij allemaal klaarleggen om voorbereid te zijn op ons bezoek?

Wat leg jij klaar?

Doktersvoorschrift

Voor alle verzorgingen is een doktersvoorschrift nodig, behalve voor de hygiënische verzorging. Dit is noodzakelijk om de toegediende zorgen terugbetaald te krijgen via je ziekenfonds.

Op het voorschrift vermeldt je arts de aard van de verzorging, de periode, het aantal keren dat je verzorgd moet worden en eventueel geneesmiddelen die moeten toegediend worden. Er is een nieuw doktersvoorschrift nodig indien de opgegeven termijn voorbij is en je nog verzorging nodig hebt. Vraag dus tijdig een nieuw voorschrift aan je arts.

0

Elektronische identiteitskaart (eID)

Bij elk bezoek leest je verpleegkundige je elektronische identiteitskaart (eID) in. Leg dus zeker je eID klaar bij elk bezoek.

Verzorgingsmateriaal

Elke verpleegkundige beschikt over basismateriaal voor de verzorging. Een aantal zaken moet je zelf voorzien (bv. medicatie of specifieke verbanden). Bij je aanvraag en bij je eerste verzorging krijg je hierover meer info.

5 tips voor een veilige zorg

Onze verpleegkundigen gaan dagelijks door weer en wind op pad. Jouw huis is hun werkplek. Volg deze 5 tips om hen te helpen tijdens het huisbezoek.

 1. Help bij een goede handhygiëne

  De verpleegkundigen van het Wit-Gele Kruis volgen de regels voor een goede handhygiëne. Zij beschikken over een ontsmettingsvloeistof die ze voor en na de zorg gebruiken.
   

 2. Volg advies rond rugproblemen

  Het is belangrijk om zoveel mogelijk maatregelen te nemen die rugproblemen voorkomen. Je helpt onze verpleegkundigen door hun advies te volgen over ziekenhuisbedden, bedliften en inrichting van de verzorgingsplaats.
   

 3. Zet huisdieren tijdelijk apart

  Zet tijdens het bezoek van je verpleegkundige je huisdier tijdelijk in een andere ruimte, omwille van de hygiëne en veiligheid.
   

 4. Maak je huis goed bereikbaar

  Help onze verpleegkundigen om op een veilige manier aan huis te komen. Verlicht de toegang tot je deur. Vermijd een gladde oprit (door sneeuw, ijzel, gevallen bladeren ...) en laat losliggende tegels herstellen. Vraag hierbij hulp aan iemand in je omgeving of vraag ons advies.
   

 5. Geef koolstofmonoxidevergiftiging geen kans

  Zorg voor een goed verluchte kamer, een verwarmingstoestel dat perfect functioneert en een schouw die goed trekt. Koolstofmonoxide (CO) is een gas dat vrijkomt bij een onvolledige verbranding door gebrek aan zuurstof. Je voelt, proeft of ziet het niet en toch kan het dodelijk zijn

© 2015 Wit-Gele Kruis