Aardappelen uit Normandië

16 november 2016
30 november 2023

Het belangrijkste voedingsadvies voor mensen met een hoge bloeddruk, is om minder zout te eten. Er wordt aangeraden om de inname van zout te beperken tot maximaal 6 gram zout. Koken zonder zout is makkelijker dan je denkt!

Ingredienten voor 4 personen

500 g aardappelen
150 g wit van prei
100 g ui
1 eetlepel bloem
Peper

Bereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen en kook ze gaar, snijd ze in plakjes.

  2. 2

    Snijd de schoongemaakte prei en uien heel fijn, meng ze door elkaar en smoor ze gaar in een bodempje water met een deksel. Haal ze eruit en laat uitlekken.

  3. 3

    Kook 3/4 van de melk en meng de rest met de bloem. Bind de melk met de bloem en kruid met peper.

  4. 4

    Meng de plakjes aardappelen, prei, uien en de saus door elkaar.

  5. 5

    Giet in een ovenschotel en laat gratineren in de oven.

Voedingswaarden

Energie: 639 kJ / 152 kcal
Eiwitten: 6,40g
Vetten: 1,50g
waarvan verzadigd: 0,93g
Koolhydraten: 26.60g
waarvan suiker: 8,10g
Vezels: 4,10g
Natrium: 0,04g