Baba met Elixir d'Anvers, verse kaas en frambozen
Baba is een klassiek Frans gebakje. Het is een kleine droge cake die zich volzuigt met een vloeistof, in dit geval met Elixir d'Anvers.
Ingrediënten voor 4 personen
Bereiding
-
1
Roer voor de baba 35 g boter los met het zout (1 g), de honing (4 g) en de gezeefde bloem (125 g).
-
2
Voeg de eieren (125 g) één voor één toe, tot je een glad beslag krijgt.
-
3
Doe de basis in een ingeboterde ovenschotel en bak ongeveer 10 minuten in een oven op 180°C.
-
4
Kook voor de stroop het water (0,5 l) met de suiker (250 g) op en laat enkele minuten doorkoken.
-
5
Parfumeer dan met de likeur en haal van het vuur. (125 g Elixir d’Anvers)
-
6
Laat licht afkoelen en giet de stroop dan over het gebak.
-
7
Laat minstens een nacht rusten. De baba zal als een spons al het vocht opnemen.
-
8
Snipper de munt.
-
9
Meng de honing en de munt onder de verse kaas.
-
10
Snijd kleine stukjes uit de baba en werk af met de frambozen.
-
11
Strooi wat poedersuiker over de borden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 9,35g
waarvan suiker: 81,10g