Bloemkoolsoep met volkorentoast
Last van constipatie? Probeer dit vezelrijke soepje eens.
Ingrediënten voor 1 personen
400 g bloemkoolroosjes diepvries (of 1 verse grote)
1 prei
verse peterselie
1 liter groentebouillon (of kippenbouillon)
1 eetlepel olie
peper en zout (naar smaak)
Bereiding
-
1
Was de prei en snijd het preiwit in stukjes.
-
2
Verhit de olie in een pot en stoof het fijngesneden preiwit.
-
3
Voeg bij de prei de bloemkoolroosjes toe en overgiet met bouillon.
-
4
Laat ca. 10 minuten koken.
-
5
Snipper ondertussen de peterselie fijn.
-
6
Mix tot een gladde soep en kruid met peper en zout.
-
7
Serveer met wat verse peterselie.
-
8
Voeg eventueel nog wat bouillon toe als de soep te dik is.
-
9
Voor de toast: Verwarm de oven voor op 180°C. Pers het teentje look uit, snipper de peterselie fijn, meng onder de vetstof. Verdeel over 3 sneden brood en bak krokant in de oven. Breng op smaak met peper en zout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 2,70g
waarvan suiker: 29,60g