Boerenomelet
Lekker bij een boterham of als vleesvervanger bij de warme maaltijd.
Ingrediënten voor 1 personen
2 eieren
1/4 kop volle melk
1/4 kop geraspte kaas
1/4 kop fijngesneden ui
1/4 kop champignons, in plakjes gesneden
50 g spekjes
1 handvol verse spinazieblaadjes
1 eetlepel olijfolie
4 kerstomaten, gehalveerd
Zout en peper naar smaak
Bereiding
-
1
Klop de eieren en melk in een kom.
-
2
Voeg de geraspte kaas toe en roer goed door.
-
3
Verhit de olijfolie in een pan en bak de spekjes goed aan.
-
4
Voeg nadien de gesneden ui en champignons toe aan de pan. Bak ze tot ze zacht zijn. Voeg de spinazie en de kerstomaten toe en bak kort.
-
5
Giet het eimengsel gelijkmatig over de groenten in de pan en kruid met peper en zout.
-
6
Laat de omelet opbakken tot de randen beginnen te stollen.
-
7
Zodra de omelet bijna gaar is, vouw je deze dubbel met een spatel. Bak de omelet tot de gewenste gaarheid.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 15g
waarvan suiker: 6g