Citroenbavarois
Een licht, suikervrij en fris dessertje met citroen. Per persoon: 5 g koolhydraten.
Ingrediënten voor 4 personen
5 g agar agar (of 4 gelatineblaadjes)
Sap van 2 citroenen
2 eetlepels water
Geraspte schil van 1 citroen
1 koffielepel gemberpoeder
Zoetmiddel naar keuze (equivalent van 120 g suiker: bv. 60g Tagatesse of 12 g Sucralose van Canderel)
200 g magere verse kaas / kwark
200 ml magere yoghurt
1 eiwit
1 citroen in plakjes gesneden
Enkele blaadjes citroenmelisse voor de garnering
Bereiding
-
1
Verwarm de agar agar in het citroensap met 2 eetlepels water, citroenrasp, gember en de zoetstof.
-
2
Blijf roeren tot de agar agar volledig is opgelost. Neem van het vuur.
-
3
Klop met een mixer de kwark en yoghurt door elkaar.
-
4
Klop het eiwit stijf en schep dit luchtig door het kwarkmengsel.
-
5
Schep het agar agarmengsel door het kwarkmengsel.
-
6
Bekleed vormpjes met plasticfolie en vul ze met het kwarkmengsel.
-
7
Laat 3 uur opstijven in de koelkast.
-
8
Keer de vormpjes op een bord en garneer met schijfjes citroen en citroenmelisseblaadjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
379 kJ
/
90 kcal
Eiwitten:
8,40g
Vetten:
0,50g
waarvan verzadigd: 0,30g
waarvan verzadigd: 0,30g
Koolhydraten:
5.20g
waarvan suiker: 4,90g
waarvan suiker: 4,90g
Vezels:
4,40g
Natrium:
0,04g