Fazant met witloof en peterselieaardappeltjes
Als het feest is wordt een volledige menu al snel te zwaar. Om maag en darmen een beetje te sparen vind je hier een voorstel voor een licht verteerbaar feestgerecht.
Ingrediënten voor 4 personen
Bereiding
-
1
Stoof het witloof in 2 eetlepels margarine en kruid met peper, nootmuskaat.
-
2
Kook de aardappeltjes gaar en meng ze met de gehakte peterselie.
-
3
Kruid de fazant met peper en zout.
-
4
Bak de fazantborsten mooi bruin langs de velkant (5 minuten) in 2 eetlepels margarine en laat ze dan nog 3 minuten aan de andere kant bakken.
-
5
Neem het vlees uit de pan en laat het even rusten.
-
6
Blus de pan met kippenbouillon, voeg de mosterd toe en de light room. Laat de saus inkoken.
-
7
Serveer de fazant met de saus, gestoofd witloof en gekookte peterselieaardappeltjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 4,02g
waarvan suiker: 6,60g
Recept VTM Koken - aangepast door de diëtisten van het Wit-Gele Kruis