Gebakken zilvervliesrijst met kip en groenten
Gezond eten met diabetes is gelijk aan gezond eten voor iedereen. Apart koken is dus niet nodig! We geven je graag een paar ‘gezonde’ recepten, namelijk arm aan suiker, verzadigde vetten maar wél vezelrijk.
Ingrediënten voor 4 personen
240 g zilvervliesrijst
Peper en zout
400 g broccoliroosjes
200 g wortelen
200 g groene boontjes
200 g erwtjes
200 g champignons
4 teentje knoflook
2 kleine uien
320 g kippenvlees (liefst van de bouten)
4 tl arachideolie
4 eiwitten
Bereiding
-
1
Kook de rijst gaar in gezouten water en giet af.
-
2
Maak alle groenten schoon en snijd ze in kleine stukjes.
-
3
Snipper de knoflook en de ui.
-
4
Snijd de kip in reepjes.
-
5
Verwarm de olie en fruit de knoflook en ui even aan.
-
6
Voeg dan de kip en groenten toe en roerbak tot ze beetgaar zijn.
-
7
Voeg daarna de rijst toe en bak nog even door.
-
8
Kruid met peper en zout.
-
9
Roer er tot slot het eiwit door, laat nog even bakken en serveer.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
2164 kJ
/
515 kcal
Eiwitten:
34,70g
Vetten:
10,80g
waarvan verzadigd: 2,36g
waarvan verzadigd: 2,36g
Koolhydraten:
62.60g
waarvan suiker: 9,80g
waarvan suiker: 9,80g
Vezels:
15,20g
Natrium:
0,32g