Pompoensoep met appel en curry
Gezond eten met diabetes is gelijk aan gezond eten voor iedereen. Apart koken is dus niet nodig! We geven je graag een paar ‘gezonde’ recepten, namelijk arm aan suiker, verzadigde vetten maar wél vezelrijk.
Ingrediënten voor 4 personen
850 g hoevepompoen
1 eetlepel olijfolie
1 grote ui, fijngesnipperd
2 hoeveappels, middelgroot (Boskoop of Jonagold), geschild en ontdaan van het klokhuis
1,5 l groentebouillon
1 theelepel currypoeder
Koriander
Toast
Peper en zout
Bereiding
-
1
Versnipper de ui en bak in olijfolie in een grote pot.
-
2
Snijd de pompoen in kleine blokjes en voeg toe aan de ui.
-
3
Laat even stoven op een middelhoog vuur.
-
4
Snijd de appels in blokjes en voeg toe.
-
5
Laat opnieuw even stoven.
-
6
Voeg de curry toe en roer goed door.
-
7
Giet er de bouillon bij en laat alles 30 minuten zachtjes koken.
-
8
Mix de soep en voeg, als ze te dik is, wat water bij.
-
9
Breng op smaak met peper en zout en laat nog even doorkoken.
-
10
Werk af met koriander en toast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
531 kJ
/
131 kcal
Eiwitten:
6,20g
Vetten:
3,80g
waarvan verzadigd: 1,50g
waarvan verzadigd: 1,50g
Koolhydraten:
15.70g
waarvan suiker: 12,40g
waarvan suiker: 12,40g
Vezels:
5,70g
Natrium:
4,32g
Bronnen