Kalkoen met geroosterde bloemkool en mosterdsaus
Probeer zeker eens deze feestelijke en gezonde kalkoen!
Ingrediënten voor 2 personen
300 g kalkoenfilets
1 kleine bloemkool
1 sjalot
400 g krielaardappelen
1/2 teentje knoflook
2 takjes bladpeterselie
1 el graanmosterd
1 el citroensap
2 el olijfolie
Nootmuskaat
Peper en zout
Bereiding
-
1
Snij de bloemkool in roosjes. Leg ze op een bakplaat en schenk er 150 ml heet water bij. Besprenkel met olijfolie. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Zet 20 min. in een oven van 200 °C.
-
2
Was en halveer de krieltjes. Leg ze op een andere bakplaat en besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout. Zet 20 min. mee in de oven.
-
3
Kruid de kalkoenfilets met kipkruiden. Bak ze 5 min. aan elke kant in olijfolie.
-
4
Snij de sjalot en knoflook fijn. Stoof 3 min. in olijfolie. Blus met citroensap. Laat 2 min. stoven en voeg de mosterd toe. Roer goed. Kruid met peper en zout.
-
5
Snij de kalkoenfilet in plakjes. Serveer alles samen en werk af met een takje peterselie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
2187 kJ
/
520 kcal
Eiwitten:
48g
Vetten:
9g
waarvan verzadigd: 2,10g
waarvan verzadigd: 2,10g
Koolhydraten:
49.00g
waarvan suiker: 8,50g
waarvan suiker: 8,50g
Vezels:
14g
Natrium:
0,34g