Romige champignonsoep met kip
Deze rijke maaltijdsoep is een ideale lunch of avondmaal. Het recept is bovendien geschikt voor patiënten met de ziekte van Crohn.
Ingrediënten voor 4 personen
Bereiding
-
1
Schil de wortel en snijd in kleine blokjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes.
-
2
Breng een steelpan met water aan de kook. Kook de kipfilet in ca. 15 minuten gaar.
-
3
Smelt de boter in een kookpot. Voeg de bloem vervolgens toe. Roer het geheel goed onder elkaar en laat de roux een paar minuten zacht pruttelen.
-
4
Giet de kippenbouillon beetje bij beetje bij de roux. Blijf roeren met een garde.
-
5
Voeg de wortel toe aan de soep en laat koken.
-
6
Bak de champignons licht aan in een koekenpan.
-
7
Voeg de champignons en de room toe aan de soep. Laat alles even pruttelen.
-
8
Kruid de soep naar smaak met peper en zout.
-
9
Laat de kip uitlekken en trek ze met 2 vorken uit elkaar. Serveer de kippenstukjes bij je romige champignonsoep. Serveer met volkorenbrood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 4,50g
waarvan suiker: 2,60g