Spaghetti met scampi, courgette en ricotta
Dit gezonde recept bevat veel voedingsstoffen zoals eiwitten, koolhydraten en vetten. Het is bovendien een goede bron van vezels. Dat is ideaal om aan te sterken.
Ingrediënten voor 2 personen
15-tal scampi
160 gram haver-of volkorenspaghetti
1 ronde courgette
1 gele courgette
100 ml kokosmelk
125 g ricotta
Peper en zout
Olijfolie
Bereiding
-
1
Kook de spaghetti gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet af.
-
2
Schil en snijd de courgettes in stukjes (geschilde groenten zijn beter verteerbaar).
-
3
Bak de courgetteblokjes in wat olijfolie en kruid met peper en zout.
-
4
Pel de scampi’s en verwijder het darmkanaal. Bak ze in olijfolie, 2 minuten aan elke kant.
-
5
Voeg de courgettes en de scampi’s toe aan de gekookte spaghetti.
-
6
Voeg de ricotta en kokosmelk toe.
-
7
Meng alles goed onder elkaar en kruid verder af met peper en zout.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
1664 kJ
/
678 kcal
Eiwitten:
49g
Vetten:
9,20g
waarvan verzadigd: 15,10g
waarvan verzadigd: 15,10g
Koolhydraten:
71.00g
waarvan suiker: 19g
waarvan suiker: 19g
Vezels:
10g
Natrium:
3,20g