URL : https://www.witgelekruis.be/recepten/ovenschotel-met-zalm-en-broccoli
© Voedzaam & snel

Ovenschotel met zalm en broccoli

11 mei 2016
4 december 2023

Heerlijk gezonde ovenschotel, ook geschikt bij diabetes.

Ingrediënten voor 4 personen

600 g zalmfilet
1 l visbouillon
Kruidentuiltje met tijm en laurier
Peper
Eventueel zout
800 g broccoli
800 g aardappelen
50 g gemalen kaas
Fijngehakte peterselie
Sausbinder
50 ml soyaroom

Bereiding

  1. 1

    Kook de aardappelen en broccoli gaar en stamp fijn tot puree, breng op smaak met peper en eventueel zout.

  2. 2

    Breng de visbouillon met het kruidentuiltje aan de kook en pocheer de zalmfilets erin.

  3. 3

    Schep de gare vis op een bord en prak de vis met een vork tot kleine stukjes.

  4. 4

    Bind ½ l visbouillon met de sausbinder. Breng op smaak met peper en de fijngehakte peterselie. Voeg een geutje soyaroom toe.

  5. 5

    Schep de broccolipuree in een ingevette vuurvaste schotel, schep de vis op de puree en overgiet met de saus.

  6. 6

    Strooi de gemalen kaas erover en laat even (lichtjes) bruinen onder de ovengrill.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 2557 kJ / 608 kcal
Eiwitten: 43,70g
Vetten: 32,80g
waarvan verzadigd: 6,66g
Koolhydraten: 37.00g
waarvan suiker: 6,20g
Vezels: 9,30g
Natrium: 2,74g
Bronnen

Jeroen Meus: ovenschotel van roze zalm en broccolistoemp - recept aangepast door de diëtisten van het Wit-Gele Kruis.

Op zoek naar voedingsadvies?

Een diëtist kan je helpen je voeding aan te passen bij verschillende aandoeningen. Zo begin je met een nieuw eetschema dat haalbaar én lekker is.