Ovenschotel met zalm en broccoli
Heerlijk gezonde ovenschotel, ook geschikt bij diabetes.
Ingrediënten voor 4 personen
Bereiding
-
1
Kook de aardappelen en broccoli gaar en stamp fijn tot puree, breng op smaak met peper en eventueel zout.
-
2
Breng de visbouillon met het kruidentuiltje aan de kook en pocheer de zalmfilets erin.
-
3
Schep de gare vis op een bord en prak de vis met een vork tot kleine stukjes.
-
4
Bind ½ l visbouillon met de sausbinder. Breng op smaak met peper en de fijngehakte peterselie. Voeg een geutje soyaroom toe.
-
5
Schep de broccolipuree in een ingevette vuurvaste schotel, schep de vis op de puree en overgiet met de saus.
-
6
Strooi de gemalen kaas erover en laat even (lichtjes) bruinen onder de ovengrill.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 6,66g
waarvan suiker: 6,20g
Jeroen Meus: ovenschotel van roze zalm en broccolistoemp - recept aangepast door de diëtisten van het Wit-Gele Kruis.