Yoghurtroom met vers gemixt fruit
Een lekker dessert of tussendoortje voor iedereen. Maar bovendien ook geschikt voor mensen met kauw- of slikproblemen.
Ingrediënten voor 4 personen
250 ml halfvolle melk
26 g vanillebloem
4 eetlepels zoetstof
100 ml magere natuuryoghurt
180 g magere platte kaas
250 g gemixt vers fruit (frambozen, aardbeien …)
Bereiding
-
1
Laat de melk koken.
-
2
Breek de vanillebloem in een beetje overgehouden koude melk.
-
3
Giet bij de kokende melk.
-
4
Goed roeren tot de pudding opnieuw kookt.
-
5
Neem de pudding van het vuur en voeg de zoetstof toe.
-
6
Meng de platte kaas en de yoghurt onder de warme pudding.
-
7
Doe een laagje yoghurtroom in de schaaltjes, een laagje gemixt fruit en terug een laagje yoghurtroom.
-
8
Zeer koel opdienen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
525 kJ
/
126 kcal
Eiwitten:
7g
Vetten:
1,40g
waarvan verzadigd: 0,89g
waarvan verzadigd: 0,89g
Koolhydraten:
19.40g
waarvan suiker: 12,60g
waarvan suiker: 12,60g
Vezels:
2,20g
Natrium:
0,08g