Trio van mascarpone, yoghurt en rood fruit
Een zomers toetje met alle goede eigenschappen van rood fruit.
Ingrediënten voor 4 personen
200 g mascarpone
400 g magere yoghurt
Rode vruchten: aardbeien, frambozen, aalbessen …
Suiker of zoetmiddel (naar smaak)
Gemalen kokos
Als garnering een blaadje munt of citroenmelisse
Bereiding
-
1
Meng de mascarpone met de yoghurt en zoet het mengsel naar eigen smaak.
-
2
Plet de bosvruchten en de rode vruchten (apart). Indien je diepvriesfruit gebruikt, bind de vruchten lichtjes met gelatine of met maïzena. Eventueel zoeten.
-
3
Vul een hoog glas met afwisselend een laagje bosvruchten rode vruchten, yoghurt-mascarponemengsel, rode vruchten. Eindig met een laagje yoghurt.
-
4
Werk af met gemalen kokos en een blaadje citroenmelisse of munt.
-
5
Tip: je kan dit dessert nog verrijken met vitaminen en antioxidanten door er ook een laagje bosbessen aan toe te voegen.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
1171 kJ
/
280 kcal
Eiwitten:
7,60g
Vetten:
23,70g
waarvan verzadigd: 17,04g
waarvan verzadigd: 17,04g
Koolhydraten:
9.00g
waarvan suiker: 9g
waarvan suiker: 9g
Vezels:
0,40g
Natrium:
0,08g