URL : https://www.witgelekruis.be/recepten/trio-van-mascarpone-yoghurt-en-rood-fruit

Trio van mascarpone, yoghurt en rood fruit

24 mei 2016
31 oktober 2024

Een zomers toetje met alle goede eigenschappen van rood fruit.

Ingrediënten voor 4 personen

200 g mascarpone
400 g magere yoghurt
Rode vruchten: aardbeien, frambozen, aalbessen …
Suiker of zoetmiddel (naar smaak)
Gemalen kokos
Als garnering een blaadje munt of citroenmelisse

Bereiding

  1. 1

    Meng de mascarpone met de yoghurt en zoet het mengsel naar eigen smaak.

  2. 2

    Plet de bosvruchten en de rode vruchten (apart). Indien je diepvriesfruit gebruikt, bind de vruchten lichtjes met gelatine of met maïzena. Eventueel zoeten.

  3. 3

    Vul een hoog glas met afwisselend een laagje bosvruchten rode vruchten, yoghurt-mascarponemengsel, rode vruchten. Eindig met een laagje yoghurt.

  4. 4

    Werk af met gemalen kokos en een blaadje citroenmelisse of munt.

  5. 5

    Tip: je kan dit dessert nog verrijken met vitaminen en antioxidanten door er ook een laagje bosbessen aan toe te voegen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 1171 kJ / 280 kcal
Eiwitten: 7,60g
Vetten: 23,70g
waarvan verzadigd: 17,04g
Koolhydraten: 9.00g
waarvan suiker: 9g
Vezels: 0,40g
Natrium: 0,08g

Op zoek naar voedingsadvies?

Een diëtist kan je helpen je voeding aan te passen bij verschillende aandoeningen. Zo begin je met een nieuw eetschema dat haalbaar én lekker is.