Griekse yoghurtijsjes met aardbei & honing
Ideaal als verfrissend tussendoortje! Met dit recept kan je, met behulp van ijsvormpjes, 6 ijsjes maken.
Ingrediënten voor 6 personen
320 g magere Griekse yoghurt
150 g aardbeien
Honing of zoetmiddel naar smaak
Bereiding
-
1
Snijd de aardbeien in stukjes.
-
2
Roer de honing door de yoghurt. Meng daarna voorzichtig de aardbeien door de yoghurt.
-
3
Vul de vormpjes voorzichtig met het yoghurtmengsel. Als je een vormpje gevuld hebt, tik er dan even mee op het aanrecht, zodat de luchtbellen omhoog komen.
-
4
Zet de vormpjes minimaal 3 uur in de vriezer.
-
5
Haal de ijsjes op een warme dag uit de vriezer en geniet van deze heerlijke verkoeling.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
224 kJ
/
53 kcal
Eiwitten:
6,30g
Vetten:
0g
waarvan verzadigd: 0g
waarvan verzadigd: 0g
Koolhydraten:
6.80g
waarvan suiker: 6,60g
waarvan suiker: 6,60g
Vezels:
0,30g
Natrium:
0,02g