Patatti bolognese met gehakt en linzen
Obstipatie (constipatie of ‘verstopping’) is vaak toe te schrijven aan vezelarme voeding. Gekookte aardappelen zijn rijk aan voedingsvezels en ook peulvruchten zoals linzen zijn heilzaam voor onze darmen. Dit gerecht combineert ze allebei.
Ingrediënten voor 4 personen
Bereiding
-
1
Pel de uien en snipper ze fijn. Pers de knoflook.
-
2
Snijd de wortelen en courgette in kleine stukjes. Maak de champignons schoon en snijd ze in schijfjes. Spoel de linzen met water en laat ze uitlekken.
-
3
Verwarm wat vetstof of olie in een pan en stoof de ui en de knoflook aan. Voeg het gehakt toe en bak het los.
-
4
Voeg de linzen, wortelen, courgette en champignons toe. Breng op smaak met kruiden en peper.
-
5
Voeg na 10 minuten de tomatenblokjes en -puree toe. Laat nog ongeveer 10 minuten zacht pruttelen. Voeg eventueel wat tomatenpassata toe voor meer saus.
-
6
Schil ondertussen de aardappelen en draai ze in fijne spaghettislierten met een spiraalsnijder.
-
7
Laat de aardappelslierten maximaal 2 minuten koken in water tot ze hapklaar zijn.
-
8
Werk af met gemalen kaas, verse basilicum en rucola.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 19,70g
waarvan suiker: 17g
www.nice-info.be, in samenwerking met www.lekkervanbijons.be.