Wok van kip met ananas en curry
Op zoek naar recepten die je mag bereiden bij nierinsufficiëntie? Of recepten met een laag kalium- en fosforgehalte? Probeer dit gerecht zeker uit.
Ingrediënten voor 4 personen
400 g kipfilet
400 g tagliatelle
200 ml Alpro Soya Cuisine
600 ml kippenbouillon
1 verse ananas of 1 blik ananas op siroop (giet het sap weg)
4 eetlepels bloem
4 eetlepels vloeibare boter voor bakken & braden
6 eetlepels currypoeder
Bereiding
-
1
Snij de kip en de ananas in gelijke stukjes (ong. 2cm).
-
2
Verhit de wokolie en bak de kippenblokjes mooi bruin.
-
3
Verlaag het vuur en voeg de ananasblokjes toe.
-
4
Maak ondertussen de currysaus. Smelt 4 eetlepels boter. Roer de bloem eronder. Roer nu het currypoeder erdoor. Voeg de bouillon toe en laat koken. Voeg er 200ml Alpro Soya Cuisine aan toe.
-
5
Kook de tagliatelle gaar en voeg dit toe aan het kip- en ananasmengsel.
-
6
Roer de currysaus erdoor.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
2717 kJ
/
659 kcal
Eiwitten:
32,50g
Vetten:
28,30g
waarvan verzadigd: 5,08g
waarvan verzadigd: 5,08g
Koolhydraten:
63.70g
waarvan suiker: 12g
waarvan suiker: 12g
Vezels:
4,80g
Natrium:
1,50g
Bronnen
Kookboek ‘Eten met plezier’, een uitgave van Nierstichting Nederland