COVID-19: informatie en richtlijnen over het coronavirus en de vaccinatie? Bekijk onze 'coronapagina'.

COVID-19 in cijfers: infographic

14 juni 2021
COVID-19 in cijfers

Sinds begin 2020 heeft het coronavirus de hele wereld in haar ban. Onze medewerkers stonden van in het begin mee in het oog van de storm en toonden meer dan ooit dat ze van onschatbare waarde zijn. Goed beschermd bleven ze onvermoeibaar hun eigen patiënten de beste zorg bieden. Daarnaast sprongen ze ook nog eens bij op verschillende andere plaatsen: denk hierbij aan woonzorgcentra, triagecentra, ... We zetten hieronder enkele markante cijfers in een overzichtelijke infographic op een rijtje!

De afgelopen periode was er eentje van grote onzekerheid. We moesten leren omgaan met een erg agressief, onbekend virus. Onze medewerkers stonden mee in de vuurlinie om de continuïteit van zorg te garanderen. Zonder twijfelen, steeds paraat! Daarom vonden we het ook belangrijk om hen steeds te voorzien van de beste beschermingsmaterialen zodat ze veilig konden werken. Daarnaast was de afgelopen periode er ook eentje van samenwerking. Meer dan ooit sloegen we met andere zorgprofessionals de handen in elkaar om bij te springen waar nodig. 

 

Bekijk hieronder enkele opmerkelijke cijfers over de voorbije COVID-19 periode binnen Wit-Gele Kruis Limburg:

Covid-19 in cijfers

Bekijk ook

Tom Palmaers

Thuisverpleegkundigen Wit-Gele Kruis sprongen meer dan 3 700 dagen bij in woonzorg-en triagecentra

Op een jaar tijd sprongen thuisverpleegkundigen van het Wit-Gele Kruis 3 724 werkdagen of 26 068 uren bij in woonzorgcentra en triagecentra. Een enorme inzet, zeker omdat het Wit-Gele Kruis naast die hulp steeds de zorg voor de eigen patiënten thuis bleef garanderen in de coronacrisis.

Consortium vaccinatiecentra

Consortium Thuisverpleging Limburg ondersteunt vaccinatiecentra

De corona-vaccinatiecampagne is in grootte en snelheid ongezien. De organisatie van de vaccinatiecentra moet daarom snel vooruit gaan. Ook hier sloeg het Consortium de handen in mekaar om een lijst samen te stellen van kandidaat-thuisverpleegkundigen die willen helpen bij het vaccineren. 

Decontaminatieruimte

Eigen decontaminatieruimte voor reiniging mondmaskers en schorten

Wit-Gele Kruis Limburg staat zelf in voor het ontsmetten en hergebruiken van mondmaskers en schorten op grote schaal. In de nieuwe afdeling in Bilzen kunnen in twee decontaminatieruimtes (20 en 70 m³) tot 3.000 mondmaskers en 380 schorten per dag ontsmet worden voor hergebruik. 

© 2021 Wit-Gele Kruis