Appel-perencrumble
Probeer deze vezelrijke en zoutarme crumble, het ideale dessertje. Smakelijk!
Ingrediënten voor 4 personen
2 appels
1 grote peer
2 tl citroensap
4 tl kaneel of koekkruiden
60 g havermout
30 ml honing of vloeibaar zoetmiddel
20 g margarine (gesmolten)
Eventueel met suikervrij ijs of vanilleyoghurt
Bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil en snijd de appel en peer in kleine blokjes.
-
2
Meng deze met het citroensap en de kruiden in een kom. Kneed de havermout, vetstof en vloeibaar zoetmiddel (of honing) samen tot het een geheel is.
-
3
Vet vier 1-persoonsovenschaaltjes (of 1 groter) in en verdeel het appel-perenmengsel over de schaaltjes.
-
4
Verdeel hier de havermoutcrumble overheen en zet gedurende 20 minuten in de oven.
-
5
Je kan dit bijvoorbeeld serveren met één klein bolletje suikervrij vanilleijs of wat vanilleyoghurt.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
648 kJ
/
155 kcal
Eiwitten:
2,20g
Vetten:
3,40g
waarvan verzadigd: 0,74g
waarvan verzadigd: 0,74g
Koolhydraten:
27.30g
waarvan suiker: 17,90g
waarvan suiker: 17,90g
Vezels:
3,90g
Natrium:
0,01g
Bronnen