Appel-perencrumble

18 december 2018
26 november 2023

Probeer deze vezelrijke en zoutarme crumble, het ideale dessertje. Smakelijk!

Ingredienten voor 4 personen

2 appels
1 grote peer
2 tl citroensap
4 tl kaneel of koekkruiden
60 g havermout
30 ml honing of vloeibaar zoetmiddel
20 g margarine (gesmolten)
Eventueel met suikervrij ijs of vanilleyoghurt

Bereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil en snijd de appel en peer in kleine blokjes.

  2. 2

    Meng deze met het citroensap en de kruiden in een kom. Kneed de havermout, vetstof en vloeibaar zoetmiddel (of honing) samen tot het een geheel is.

  3. 3

    Vet vier 1-persoonsovenschaaltjes (of 1 groter) in en verdeel het appel-perenmengsel over de schaaltjes.

  4. 4

    Verdeel hier de havermoutcrumble overheen en zet gedurende 20 minuten in de oven.

  5. 5

    Je kan dit bijvoorbeeld serveren met één klein bolletje suikervrij vanilleijs of wat vanilleyoghurt.

Voedingswaarden

Energie: 648 kJ / 155 kcal
Eiwitten: 2,20g
Vetten: 3,40g
waarvan verzadigd: 0,74g
Koolhydraten: 27.30g
waarvan suiker: 17,90g
Vezels: 3,90g
Natrium: 0,01g
Bronnen

Op zoek naar voedingsadvies?

Een diëtist kan je helpen je voeding aan te passen bij verschillende aandoeningen. Zo begin je met een nieuw eetschema dat haalbaar én lekker is.