Parelhoen met notenkorst, spruitjes en pompoenpuree
Een origineel en geslaagd recept dat bovendien vezelrijk, suikerarm en glutenvrij is. Een aanrader!
Ingrediënten voor 4 personen
Bereiding
-
1
Verwarm je oven voor op 180°c. Snijd de pompoen in de helft. Als je een grote pompoen hebt, gebruik je maar één helft. Maak de pompoen schoon: verwijder de pitten en de schil en snijd in stukken. Leg de pompoen vervolgens op een bakplaat. Maak de ui schoon, snijd deze in stukken en pers de look uit. Voeg toe bij de groenten op de bakplaat. Verdeel ook de tijm en rozemarijn erover. Besprenkel met olijfolie en kruid met peper en zout.
Zet voor 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Haal de pompoenstukken uit de oven. Verwijder de verse kruidentakjes en schep de pompoenstukken in een kookpot. Zet deze even aan de kant.
-
2
Maak de spruiten schoon en houd wat blaadjes opzij. Stoom de spruiten gedurende 8 minuten (kan ook met een stoommandje).
-
3
Verhit de boter en olijfolie in dezelfde pan en bak de parelhoen kort aan langs beide kanten. Hak de noten grof en doe er wat olijfolie bij. Kruid af met peper en zout. Voeg vervolgens de pompoenpitten toe bij het notenmengsel en roer onder elkaar. Vet een ovenschaal in (met wat olie) en leg de parelhoen er in. Verdeel de notenkorst over de stukken vlees. Zet gedurende 8 minuten in een voorverwarmde oven op 180°c.
-
4
Neem de kookpot met de geroosterde pompoen er opnieuw bij en doe er een scheutje melk bij. Kruid met nootmuskaat en kaneel. Voeg een scheutje olie toe en plet tot puree. Voeg een klein snufje chilivlokken toe.
-
5
Na het stomen bak je de spruiten nog even in de pan van de parelhoen en kruid met peper en zout. Haal de parelhoen uit de oven en snij in stukjes. Bak de apart gelegde spruitenblaadjes nog even mee in de pan. Dresseer vervolgens de borden.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 7,26g
waarvan suiker: 10,40g
Recept aangepast door onze diëtisten op basis van een recept van VTM koken