Gevulde tomaat met tonijn

18 december 2018
1 december 2023

Op zoek naar gemakkelijk en gezond aperitiefhapje? Probeer de gevulde tomaten met tonijn. 

Ingredienten voor 4 personen

4 kleine tomaten
1 blik tonijn (eigen nat)
Citroensap
½ rode ui
½ rode paprika
¼ appel
1 eetlepel yoghurt natuur
1 el mayonaise light
Peper en zout
Peterselie (garnituur)

Bereiding

  1. 1

    Was de tomaten en snijd de 'kapjes' er vanaf.

  2. 2

    Schep met een lepel alle zaadjes en vocht uit de tomaten.

  3. 3

    Meng de tonijn met de yoghurt en light mayo tot een glad geheel.

  4. 4

    Maak de paprika, appel en ui schoon en snijd in kleine stukjes en meng door de tonijnsalade.

  5. 5

    Kruid bij met peper en zout.

  6. 6

    Vul de tomaatjes met de tonijnsalade en leg eventueel de kapjes er weer los op. Garneer eventueel met blaadjes peterselie.

Voedingswaarden

Energie: 370 kJ / 89 kcal
Eiwitten: 10,70g
Vetten: 2,10g
waarvan verzadigd: 0,26g
Koolhydraten: 5.30g
waarvan suiker: 4,60g
Vezels: 1,80g
Natrium: 0,20g
Bronnen

Op zoek naar voedingsadvies?

Een diëtist kan je helpen je voeding aan te passen bij verschillende aandoeningen. Zo begin je met een nieuw eetschema dat haalbaar én lekker is.