Gevulde tomaat met tonijn
Op zoek naar gemakkelijk en gezond aperitiefhapje? Probeer de gevulde tomaten met tonijn.
Ingrediënten voor 4 personen
4 kleine tomaten
1 blik tonijn (eigen nat)
Citroensap
½ rode ui
½ rode paprika
¼ appel
1 eetlepel yoghurt natuur
1 el mayonaise light
Peper en zout
Peterselie (garnituur)
Bereiding
-
1
Was de tomaten en snijd de 'kapjes' er vanaf.
-
2
Schep met een lepel alle zaadjes en vocht uit de tomaten.
-
3
Meng de tonijn met de yoghurt en light mayo tot een glad geheel.
-
4
Maak de paprika, appel en ui schoon en snijd in kleine stukjes en meng door de tonijnsalade.
-
5
Kruid bij met peper en zout.
-
6
Vul de tomaatjes met de tonijnsalade en leg eventueel de kapjes er weer los op. Garneer eventueel met blaadjes peterselie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
370 kJ
/
89 kcal
Eiwitten:
10,70g
Vetten:
2,10g
waarvan verzadigd: 0,26g
waarvan verzadigd: 0,26g
Koolhydraten:
5.30g
waarvan suiker: 4,60g
waarvan suiker: 4,60g
Vezels:
1,80g
Natrium:
0,20g
Bronnen