Knolseldersoep

18 december 2018
5 december 2023

Probeer deze winterse soep uit als voorgerechtje tijdens de feestdagen. Geschikt bij diabetes, hartfalen, hoge bloeddruk, hoge cholesterol en obesitas.

Ingredienten voor 4 personen

1 knolselder
2 wortelen
1 prei
2 uien
1,5-2 liter water
2 blokjes kippenbouillon vetarm
Peper en zout
Scheutje magere room (plantaardig light)

Bereiding

  1. 1

    Versnipper en stoof de uien.

  2. 2

    Voeg hieraan de fijn gesneden prei en wortelen toe en laat verder stoven.

  3. 3

    Voeg vervolgens de geschilde en gesneden knolselder toe, samen met het water en de bouillonblokjes.

  4. 4

    Laat 20 minuten zachtjes koken en mix de soep vervolgens.

  5. 5

    Kruid naar smaak met peper en zout.

  6. 6

    Werk eventueel af met een scheutje magere room.

Voedingswaarden

Energie: 558 kJ / 113 kcal
Eiwitten: 5,90g
Vetten: 0,40g
waarvan verzadigd: 0,21g
Koolhydraten: 19.30g
waarvan suiker: 8,90g
Vezels: 14,20g
Natrium: 1,64g
Bronnen

Op zoek naar voedingsadvies?

Een diëtist kan je helpen je voeding aan te passen bij verschillende aandoeningen. Zo begin je met een nieuw eetschema dat haalbaar én lekker is.