Knolseldersoep
Probeer deze winterse soep uit als voorgerechtje tijdens de feestdagen. Geschikt bij diabetes, hartfalen, hoge bloeddruk, hoge cholesterol en obesitas.
Ingrediënten voor 4 personen
1 knolselder
2 wortelen
1 prei
2 uien
1,5-2 liter water
2 blokjes kippenbouillon vetarm
Peper en zout
Scheutje magere room (plantaardig light)
Bereiding
-
1
Versnipper en stoof de uien.
-
2
Voeg hieraan de fijn gesneden prei en wortelen toe en laat verder stoven.
-
3
Voeg vervolgens de geschilde en gesneden knolselder toe, samen met het water en de bouillonblokjes.
-
4
Laat 20 minuten zachtjes koken en mix de soep vervolgens.
-
5
Kruid naar smaak met peper en zout.
-
6
Werk eventueel af met een scheutje magere room.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
558 kJ
/
113 kcal
Eiwitten:
5,90g
Vetten:
0,40g
waarvan verzadigd: 0,21g
waarvan verzadigd: 0,21g
Koolhydraten:
19.30g
waarvan suiker: 8,90g
waarvan suiker: 8,90g
Vezels:
14,20g
Natrium:
1,64g
Bronnen