Komkommerhapje

18 december 2018
23 november 2023

Geniet van dit suikerarm en glutenvrij hapje!

Ingredienten voor 8 personen

1 komkommer
1 pakje Boursin met kruiden light
1 doosje semi-zongedroogde tomaatjes
Basilicumblaadjes
Vers gemalen peper

Bereiding

  1. 1

    Was de komkommer en snijd hem in de lengte doormidden.

  2. 2

    Schaaf aan de onderkant met de kaasschaaf een randje eraf, zodat de komkommer blijft liggen.

  3. 3

    Schraap met een lepeltje de zaadjes er royaal uit, zodat je een uitholling krijgt.

  4. 4

    Dep de komkommer goed droog met keukenpapier.

  5. 5

    Vul de holte met de boursin en strijk glad met een mes.

  6. 6

    Doe er plasticfolie omheen en bewaar in de koelkast.

  7. 7

    Als je het hapje gaat serveren: snijd de komkommer in stukjes van ongeveer 1½ cm en leg op elk stukje een blaadje basilicum en een stukje zongedroogde tomaat. Steek vast met een stokje.

Voedingswaarden

Energie: 390 kJ / 94 kcal
Eiwitten: 2,80g
Vetten: 7,80g
waarvan verzadigd: 1,70g
Koolhydraten: 2.70g
waarvan suiker: 2,20g
Vezels: 1,50g
Natrium: 0,10g
Bronnen

Op zoek naar voedingsadvies?

Een diëtist kan je helpen je voeding aan te passen bij verschillende aandoeningen. Zo begin je met een nieuw eetschema dat haalbaar én lekker is.