Komkommerhapje
Geniet van dit suikerarm en glutenvrij hapje!
Ingrediënten voor 8 personen
1 komkommer
1 pakje Boursin met kruiden light
1 doosje semi-zongedroogde tomaatjes
Basilicumblaadjes
Vers gemalen peper
Bereiding
-
1
Was de komkommer en snijd hem in de lengte doormidden.
-
2
Schaaf aan de onderkant met de kaasschaaf een randje eraf, zodat de komkommer blijft liggen.
-
3
Schraap met een lepeltje de zaadjes er royaal uit, zodat je een uitholling krijgt.
-
4
Dep de komkommer goed droog met keukenpapier.
-
5
Vul de holte met de boursin en strijk glad met een mes.
-
6
Doe er plasticfolie omheen en bewaar in de koelkast.
-
7
Als je het hapje gaat serveren: snijd de komkommer in stukjes van ongeveer 1½ cm en leg op elk stukje een blaadje basilicum en een stukje zongedroogde tomaat. Steek vast met een stokje.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
390 kJ
/
94 kcal
Eiwitten:
2,80g
Vetten:
7,80g
waarvan verzadigd: 1,70g
waarvan verzadigd: 1,70g
Koolhydraten:
2.70g
waarvan suiker: 2,20g
waarvan suiker: 2,20g
Vezels:
1,50g
Natrium:
0,10g
Bronnen