Asperges met groentenragoût en kabeljauw
Lekker recept dat helpt bij een te hoge cholesterol.
Ingrediënten voor 4 personen
Bereiding
-
1
Schil de aardappelen en kook ze gaar. Overstrooi voor het serveren met gehakte peterselie.
-
2
Schil de asperges en snij de houtige uiteinden af. Kook ze beetgaar in water. Haal ze uit de pan, laat ze uitlekken en hou ze warm.
-
3
Was de oesterzwammen en droog ze in een slazwierder. Doet dit eveneens met de sojascheuten.
-
4
Snij de oesterzwammen in kleinere stukjes.
-
5
Verhit de olie in een pan en bak de oesterzwammen even aan. Voeg er ook de sojascheuten aan toe en roerbak nog eventjes kort aan.
-
6
Voeg er de sojacuisine aan toe en laat alles op een heel zacht vuurtje 5 minuten inkoken.
-
7
Kruid ondertussen met de dille, bieslook, peterselie, peper en visbouillonpoeder volgens smaak.
-
8
Roer er op het laatste de gewassen kerstomaatjes door en hou warm.
-
9
Indien de saus iets te dik is, kan je er wat extra visbouillon bijmengen.
-
10
Neem een pan met hoge boorden en giet er 600 ml visbouillon in. Breng dit tot aan het kookpunt en draai dan op een lager vuurtje.
-
11
Pocheer er de kabeljauwhaasjes in en laat uitlekken, hou warm.
-
12
Serveer de asperges schuin op het bord.
-
13
Giet de oesterzwammen schuin (in 1 streep) over de asperges.
-
14
Leg er het stukjes vis op en overstrooi met dille.
-
15
Serveer er de gekookte aardappelen bij.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 1,80g
waarvan suiker: 6,80g