Stoofpotje met linzen
Een gezonde winterse stoofpot!
Ingrediënten voor 4 personen
Bereiding
-
1
Pel de ui en de knoflook en snipper fijn.
-
2
Zet een pot op het vuur met 1 eetlepel olijfolie en fruit er de ui en de knoflook in.
-
3
Voeg de komijn en de kurkuma en de tomatenpuree toe en roer goed.
-
4
Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes van ongeveer 1 tot 1,5 cm.
-
5
Bak de blokjes apart in een pan in de rest van de olijfolie.
-
6
Voeg dit toe aan de ui.
-
7
Voeg ongeveer 100 ml water toe en 1/4 groentebouillonblokje.
-
8
Voeg ook de gespoelde linzen en kikkererwten toe en laat alles garen tot de zoete aardappel bijna gaar is.
-
9
Was de lente-uitjes en snij ze in ringen en voeg toe aan de bereiding.
-
10
Verwijder de pel van de tomaten en snij het vruchtvlees in grove stukken en voeg eveneens toe samen met het limoensap, een beetje tijm en een beetje rozemarijn.
-
11
Laat het geheel wat sudderen, maar zorg dat alles niet te zacht wordt.
-
12
Was ondertussen de koriander en hak grof.
-
13
Schep de bereiding uit in borden en versier met koriander.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 0,88g
waarvan suiker: 9,40g