Witloofsalade met rucola
Lekker recept dat helpt bij een te hoge cholesterol.
Ingrediënten voor 4 personen
4 stevige witloofstronken (500 g)
2 sinaasappelen
Sap van 1 perssinaasappel
100 g rucola
Bieslook
1 eetlepel balsamicoazijn
2 eetlepel olijfolie
Bereiding
-
1
Snij de bieslook fijn
-
2
Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en haal de partjes eruit door te snijden tussen de vliezen
-
3
Snij de partjes in 2
-
4
Maak het witloof schoon en snij fijn
-
5
Klop de azijn, de olie, sinaasappelsap, de gehakte bieslook, peper en zout in een kom
-
6
Voeg er het witloof, de rucola, het vlees van de sinaasappel aan toe en meng alles
-
7
Versier met bieslook
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
458 kJ
/
109 kcal
Eiwitten:
3,90g
Vetten:
4,60g
waarvan verzadigd: 0,68g
waarvan verzadigd: 0,68g
Koolhydraten:
10.50g
waarvan suiker: 10,30g
waarvan suiker: 10,30g
Vezels:
4,50g
Natrium:
0,01g