Biefstuk met een frisse kruidige tomatensalsa
Ingredienten voor 2 personen
1 sjalotje
100 g kerstomaatjes
4 takjes peterselie
4 takjes selder
300 g aardappelen
400 g snijbonen
1 el olie
1 tl kappertjes
tijm
2 stukken biefstuk (300 g)
1 el vloeibare margarine
Bereiding
-
1
Kook de aardappelen.
-
2
Snijd de snijbonen en kook ze.
-
3
Pel de sjalot en snijd het klein.
-
4
Was de tomaatjes en halveer ze.
-
5
Was de kruiden en knip ze klein.
-
6
Fruit de sjalot in de olie glazig. Bak de tomaatjes 1 minuut mee.
-
7
Roer van het vuur af de kruiden en de kappertjes er door.
-
8
Laat de salsa afkoelen en maak het op smaak met wat peper en tijm.
-
9
Bestrooi het vlees met peper.
-
10
Bak de biefstuk in enkele minuten in de hete margarine bruin.
-
11
Geef de salsa, aardappelen en de snijbonen er bij.
Voedingswaarden
Energie:
2433 kJ
/
560 kcal
Eiwitten:
44,85g
Vetten:
26,39g
waarvan verzadigd: 4,45g
waarvan verzadigd: 4,45g
Zout:
0,19g
Koolhydraten:
37.90g
waarvan suiker: 5g
waarvan suiker: 5g
Vezels:
15,80g
Bronnen
Een recept van gezondleven.be, geselecteerd en aangepast door één van onze diëtisten (incl. berekening voedingswaarde)