Blanc-manger met amandelen en fruit
Op zoek naar een fris en gezond dessertje om van te smullen tijdens een warme zomerdag? Probeer dan zeker dit recept eens uit.
Ingrediënten voor 6 personen
Bereiding
-
1
Week de gelatineblaadjes in een kom koud water.
-
2
Verwarm in een kookpot 50 cl melk met 20 g zoetstof in kristalvorm. Voeg, als de melk kookt, het amandelpoeder toe en het opengesneden vanillestokje. Laat 10 min. afgedekt trekken.
-
3
Voeg de uitgeknepen gelatineblaadjes toe aan de half afgekoelde amandelmelk en meng goed. Laat afkoelen.
-
4
Meng de verse kaas met 20 g zoetstof in kristalvorm en voeg ze daarna toe aan de afgekoelde amandelmelk.
-
5
Wissel in glaasjes laagjes fruit en crème met elkaar af en eindig met wat fruit bestrooid met enkele geroosterde amandelschilfers.
-
6
Plaats 2 uur in de koelkast.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 3,15g
waarvan suiker: 12,60g
Afgeleid recept uit de recepten van Canderel (www.canderel.be/recepten)