Broccolisoep met gerookte forel
Van een klassieke broccolisoep maak je snel een verfijnd gerecht door af te werken met gerookte forel en amandelschilfers.
Ingrediënten voor 4 personen
800 g broccoliroosjes
150 g aardappelen
1 grote ui
2 teentjes knoflook
2 el krulpeterselie
1,2 l groentebouillon
2 el geraspte Postel komijnkaas
100 g gerookte forel, in reepjes
2 el room
2 el geroosterde amandelschilfers
bakboter
peper en zout
Bereiding
-
1
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Snipper de ui fijn en pers de knoflookteentjes.
-
2
Verhit wat bakboter in een diepe pan. Fruit hierin de ui met de look. Voeg de aardappelblokjes en de broccoliroosjes toe en schep om. Giet er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat 15 minuten op een zacht vuur pruttelen.
-
3
Snijd de gerookte forel in reepjes.
-
4
Voeg de kaas toe aan de soep en mix de soep glad. Breng op smaak met peper en zout.
-
5
Schep de soep in kommen. Werk af met de forel, room, amandelschilfers en peterselie.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
1032 kJ
/
248 kcal
Eiwitten:
16g
Vetten:
12,90g
waarvan verzadigd: 3,40g
waarvan verzadigd: 3,40g
Koolhydraten:
13.30g
waarvan suiker: 6,80g
waarvan suiker: 6,80g
Vezels:
8,80g
Natrium:
1,20g
Bronnen