Carpaccio van tomaten met minikomkommer en radijs
Een zomers bordje tijdens warme dagen! Ideaal om je honger aan te wakkeren!
Ingrediënten voor 4 personen
4 grote tomaten
200 g kerstomaten (multicolor)
½ bussel radijsjes
2 mini komkommers
1 houthakkersbrood
1 handvol groene kruiden (dille, platte peterselie …)
1 koffielepel honing
2 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit
2 eetlepels witte wijnazijn
Peper van de molen en (grof) zeezout
Bereiding
-
1
Verwijder het kroontje van de grote tomaten en snijd in flinterdunne plakken van ongeveer 3 mm dik.
-
2
Spoel de kerstomaatjes en snijd in de helft.
-
3
Snijd het loof van de radijsjes, spoel goed en snijd eveneens in flinterdunne plakjes met de mandoline.
-
4
Snijd de komkommers overlangs in flinterdunne lange plakken met de mandoline.
-
5
Maak een vinaigrette van de olijfolie, witte wijnazijn en de honing. Breng op smaak met peper en zout.
-
6
Neem een groot plat bord en schik er de plakjes tomaat op. Verdeel er de kerstomaatjes, de komkommerplakjes en de plakjes radijs over.
-
7
Besprenkel met de vinaigrette en werk af met de groene kruiden.
-
8
TIP: Lekker met houthakkersbrood.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
2337 kJ
/
560 kcal
Eiwitten:
18,60g
Vetten:
6,60g
waarvan verzadigd: 0,91g
waarvan verzadigd: 0,91g
Koolhydraten:
100.60g
waarvan suiker: 14g
waarvan suiker: 14g
Vezels:
9,60g
Natrium:
1,01g
Bronnen