Rijstsalade met makreel
Dit gerechtje is ideaal bij warm zomerweer!
Ingrediënten voor 4 personen
240 g zilvervliesrijst of bruine rijst (ongekookt)
240 g gerookte makreel
300 g tuinerwten (diepvries)
1 rode ui
4 stengels bleekselderij
30 g light mayonaise
30 g magere yoghurt
Verse peterselie of koriander naar smaak
Bereiding
-
1
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-
2
Haal de tuinerwten uit de diepvries en zet ze enkele minuten in een schaaltje met heet (of gekookt) water. Giet ze vervolgens af.
-
3
Meng de yoghurt en de mayonaise door elkaar.
-
4
Snipper de rode ui. Maak de bleekselderij schoon, verwijder de draden en snij deze in schijfjes.
-
5
Maak de makreel schoon en doe ze in stukjes met je handen.
-
6
Meng alle ingrediënten door elkaar en breng de salade op smaak met peper en eventueel een beetje zout. Garneer met verse peterselie of koriander naar smaak.
-
7
TIP: Als je niet graag makreel lust, kan je ook kiezen voor gerookte zalm, forel of paling
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
2015 kJ
/
481 kcal
Eiwitten:
22g
Vetten:
19g
waarvan verzadigd: 3,90g
waarvan verzadigd: 3,90g
Koolhydraten:
39.00g
waarvan suiker: 4,50g
waarvan suiker: 4,50g
Vezels:
9,30g
Natrium:
0,52g