Couscous met groenten en kalkoen
Dit lekkere recept mag je maken als je last hebt van migraine. Het recept is ook geschikt voor diabetespatiënten, personen die willen vermageren, voor COPD-patiënten met ondergewicht en voor personen met een cholesterolbeperking.
Ingrediënten voor 4 personen
Bereiding
-
1
Maak de paprika’s schoon en snij ze in dunne reepjes.
-
2
Verwijder de vezels van de selder met een dunschiller, was de stengels en snij ze in dunne bruggetjes.
-
3
Maak de mango schoon en snij 200 g in blokjes van ongeveer 1 cm.
-
4
Kook de erwten gaar, giet ze af en zet ze aan de kant.
-
5
Was de spinazie en de kerstomaatjes. Snij de tomaatjes in de helft.
-
6
Rooster de pistachenoten in een droge koekenpan. Laat ze afkoelen en hak ze grof.
-
7
Verwarm een wokpan en laat de spinazie hierin slinken. Voeg de paprikareepjes en de selder toe en laat ze beetgaar worden in het vocht van de spinazie.
-
8
Wanneer alles beetgaar is, giet dan het vocht af.
-
9
Voeg de erwten toe en kruid met peper (en zout).
-
10
Neem de pan van het vuur, voeg er de pistachenoten aan toe en hou alles warm.
-
11
Meng de ricotta met de koriander, bieslook, peper en zout en zet nog eventjes koud.
-
12
Doe de couscous en het currypoeder in een kom, schenk er 200 ml kokend water over en laat ongeveer 10 minuten afgedekt staan.
-
13
Roer dan de couscous los met het sap van een ½ limoen, peper en zout, de halve kerstomaten en de mango.
-
14
Schep dit door het groentemengsel en kruid eventueel nog wat bij met peper, zout en currypoeder.
-
15
Bak ondertussen de stukjes kalkoen in olijfolie en kruid met peper, zout en currypoeder.
-
16
Schep in het midden van een bord de couscous, schik er de kalkoen op en serveer met de ricotta.
-
17
Versier met koriander.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 6,90g
waarvan suiker: 18,70g