Spaanse omelet
Dit lekkere recept mag je maken als je last hebt van migraine. Dit recept is ook geschikt voor diabetespatiënten, personen die willen vermageren en voor personen met een cholesterol- en lactosebeperking.
Ingrediënten voor 4 personen
300 g aardappelen
125 g sperziebonen
175 g tomaten
75 g ui
2 tenen knoflook
125 g courgette
2 eetlepels olijfolie
4 eieren
Peper
½ eetlepel gehakte verse oregano of ½ koffielepel droge oregano
Bereiding
-
1
Schil de aardappelen en laat ze beetgaar koken. Snij ze in grove blokjes.
-
2
Maak de sperziebonen schoon en snij ze in stukjes van ongeveer 2,5 cm en kook ze ongeveer 5 minuten.
-
3
Ontvel de tomaten, verwijder de zaden en hak de tomaten in blokjes.
-
4
Hak de ui en de knoflook en snij de courgette in fijne plakjes.
-
5
Fruit de ui en de knoflook in 1,5 eetlepel olijfolie, voeg er de courgettes aan toe, leg het deksel op de pan en laat de groenten gaar worden.
-
6
Laat de groenten, als ze gaar zijn, in een vergiet uitlekken.
-
7
Klop ondertussen in een grote kom de eieren met (zout en) peper volgens smaak.
-
8
Voeg de aardappelen, sperziebonen, tomaten, gebakken groenten en oregano toe aan het eimengsel en roer voorzichtig.
-
9
Verhit de rest van de olie in de pan, giet er het eimengsel in en laat de omelet ongeveer 3 tot 4 minuten bakken.
-
10
Zet de omelet dan nog ongeveer 2 tot 3 minuten onder de grill, zodat de bovenste laag ook gestold is.
-
11
Snij de omelet in 4.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
waarvan verzadigd: 2,70g
waarvan suiker: 3,10g