Een quinoa-slaatje voor bij de BBQ
Een gezond bijgerecht om je BBQ helemaal af te maken!
Ingrediënten voor 4 personen
1 kop quinoa (ca. 200 g)
2 koppen water
Een snuifje zout
250 g kerstomaatjes
100 g zwarte olijven
2 lente-uitjes
Basilicum
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel azijn
Bereiding
-
1
Spoel de quinoa af.
-
2
Breng het water aan de kook met een beetje zout.
-
3
Voeg de quinoa toe als het water kookt en laat de quinoa op een zacht vuurtje gedurende 15 à 20 min garen.
-
4
Halveer de kerstomaatjes en de olijven.
-
5
Snijd de lente-uitjes fijn.
-
6
Laat de quinoa een beetje afkoelen en meng dan de tomaatjes, olijven, lente-uitjes, olie en azijn onder de quinoa.
-
7
Breng op smaak met peper en zout.
-
8
Meng voor het opdienen de verse basilicum onder de salade.
-
9
TIP: lekker bij de BBQ met een stukje vis of vlees en een frisse salade.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
1183 kJ
/
282 kcal
Eiwitten:
7,90g
Vetten:
9,40g
waarvan verzadigd: 1,30g
waarvan verzadigd: 1,30g
Koolhydraten:
38.60g
waarvan suiker: 3,80g
waarvan suiker: 3,80g
Vezels:
5,60g
Natrium:
2,84g