Maaltijdsalade met tarwekorrels
Een voedzame maar gezonde salade.
Ingrediënten voor 4 personen
1 kookbuiltje tarwe (125 g)
500 g schoongemaakte prinsessenboontjes
100 g rucola
100 g blauwe schimmelkaas
2 lente-uitjes in ringetjes gesneden (20 g)
100 g walnoten in stukjes
Peper en zout
3 eetlepels notenolie (30 g)
1 eetlepel citroensap (12 g)
Bereiding
-
1
Kook de tarwekorrels volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
2
Laat de tarwekorrels na het garen afkoelen.
-
3
Halveer de schoongemaakte boontjes en kook ze beetgaar in licht gezouten water (5 minuten). Spoel ze onder koud water en laat ze goed uitlekken.
-
4
Meng de tarwekorrels met de lente-uitjes, boontjes en de noten.
-
5
Maak een dressing van de notenolie, citroensap, peper en zout.
-
6
Meng de dressing onder de salade.
-
7
Meng de rucola onder de sla voor het opdienen en werk af met de kaas.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
2012 kJ
/
482 kcal
Eiwitten:
19,30g
Vetten:
32,20g
waarvan verzadigd: 7,80g
waarvan verzadigd: 7,80g
Koolhydraten:
30.50g
waarvan suiker: 4,70g
waarvan suiker: 4,70g
Vezels:
6g
Natrium:
0,08g
Bronnen
Recept Concentra Media – recept aangepast door de diëtisten van het Wit-Gele Kruis