Bulgur met kip, groenten en tzatziki
Gezond gerecht waarbij je naar smaak kan variëren in groentekeuze.
Ingrediënten voor 4 personen
400 g kipfilet
320 g bulgur
500 g broccoli
4 wortelen
250 g champignons
4 lente-uitjes in ringetjes gesneden
2 eetlepels arachideolie
250 g magere yoghurt
1/2 komkommer
2 teentjes knoflook
Peper en zout
Bereiding
-
1
Bak de kipfilets in 2 eetlepels olie.
-
2
Breng water aan de kook en kook de bulgur gaar.
-
3
Snij de wortelen in reepjes, de champignons in schijfjes en verdeel de broccoli in kleine roosjes.
-
4
Verhit de rest van de olie en bak de groenten kort aan.
-
5
Meng de bulgur onder de groenten.
-
6
Kruid met peper en zout.
-
7
Serveer hierbij een magere versie van tzatziki: meng de magere yoghurt met de fijngehakte knoflook en de geraspte komkommer, en eventueel een snuifje zout.
-
8
Serveer de de bulgur met groenten met de kipfilets en de tzatziki.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
2561 kJ
/
609 kcal
Eiwitten:
38,60g
Vetten:
13,20g
waarvan verzadigd: 3,34g
waarvan verzadigd: 3,34g
Koolhydraten:
77.30g
waarvan suiker: 19,50g
waarvan suiker: 19,50g
Vezels:
13,80g
Natrium:
0,27g
Bronnen
Sofie Dumont: Bulgur met roerbakgroeten - recept aangepast door de diëtisten van het Wit-Gele Kruis.