URL : https://www.witgelekruis.be/recepten/bulgur-met-kip-groenten-en-tzatziki

Bulgur met kip, groenten en tzatziki

9 mei 2016
2 december 2023

Gezond gerecht waarbij je naar smaak kan variëren in groentekeuze.

Ingrediënten voor 4 personen

400 g kipfilet
320 g bulgur
500 g broccoli
4 wortelen
250 g champignons
4 lente-uitjes in ringetjes gesneden
2 eetlepels arachideolie
250 g magere yoghurt
1/2 komkommer
2 teentjes knoflook
Peper en zout

Bereiding

  1. 1

    Bak de kipfilets in 2 eetlepels olie.

  2. 2

    Breng water aan de kook en kook de bulgur gaar.

  3. 3

    Snij de wortelen in reepjes, de champignons in schijfjes en verdeel de broccoli in kleine roosjes.

  4. 4

    Verhit de rest van de olie en bak de groenten kort aan.

  5. 5

    Meng de bulgur onder de groenten.

  6. 6

    Kruid met peper en zout.

  7. 7

    Serveer hierbij een magere versie van tzatziki: meng de magere yoghurt met de fijngehakte knoflook en de geraspte komkommer, en eventueel een snuifje zout.

  8. 8

    Serveer de de bulgur met groenten met de kipfilets en de tzatziki.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 2561 kJ / 609 kcal
Eiwitten: 38,60g
Vetten: 13,20g
waarvan verzadigd: 3,34g
Koolhydraten: 77.30g
waarvan suiker: 19,50g
Vezels: 13,80g
Natrium: 0,27g
Bronnen

Sofie Dumont: Bulgur met roerbakgroeten - recept aangepast door de diëtisten van het Wit-Gele Kruis.

Op zoek naar voedingsadvies?

Een diëtist kan je helpen je voeding aan te passen bij verschillende aandoeningen. Zo begin je met een nieuw eetschema dat haalbaar én lekker is.