Wokgerecht met kip, broccoli en sojascheuten
Gezond hoofdgerecht, ook geschikt voor mensen met diabetes.
Ingrediënten voor 4 personen
2 uien (120 g)
2 teentjes knoflook (12 g)
1 rode paprika (150 g)
150 g sojascheuten
600 g broccoli
320 g kipfilet
2 eetlepels olie (20 g)
Peper & zout
2 kookbuiltjes zilvervliesrijst (250 g)
Zoetzure woksaus (10 g)
Sojasaus (10 g)
Bereiding
-
1
Kook de zilvervliesrijst gaar zoals aangegeven op de verpakking (+/- 20 minuten).
-
2
Pel uien en knoflookteentjes en snipper ze fijn.
-
3
Verdeel de broccoli in tuiltjes en kook hem beetgaar.
-
4
Snij de paprika in reepjes en verwijder de zaadjes.
-
5
Was de sojascheuten onder stromend water.
-
6
Snij de kipfilet in reepjes.
-
7
Verhit 1 eetlepel olie in een wokpan en bak er de reepjes kip in.
-
8
Kruid met peper en zout.
-
9
Voeg uien, knoflook en paprikareepjes toe en eventueel nog 1 eetlepel olie. Roerbak.
-
10
Voeg de broccoli toe en roerbak.
-
11
Breng op smaak met peper, zout, sojasaus en zoetzure woksaus.
-
12
Roer de goed uitgelekte rijst erdoor.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
1272 kJ
/
303 kcal
Eiwitten:
25,40g
Vetten:
8,50g
waarvan verzadigd: 1,80g
waarvan verzadigd: 1,80g
Koolhydraten:
26.50g
waarvan suiker: 7,80g
waarvan suiker: 7,80g
Vezels:
9,90g
Natrium:
0,66g