URL : https://www.witgelekruis.be/recepten/frambozen-yoghurtijs

Frambozen yoghurtijs

4 oktober 2017
31 oktober 2024

Zoek verfrissing op een warme zomerdag met dit ijsje!

Ingrediënten voor 4 personen

300 g frambozen (vers of diepgevroren)
100 g kristalsuiker
400 g volle frambozenyoghurt
140 g volle yoghurt
100 g eiwit
100 g ongeklopte slagroom

Bereiding

  1. 1

    Pureer de frambozen in een blender of met een staafmixer tot een zacht geheel.

  2. 2

    Druk het mengsel door een zeef in een kom om de pitjes te verwijderen.

  3. 3

    Voeg suiker toe en meng goed door elkaar.

  4. 4

    Meng de frambozenyoghurt en de natuuryoghurt door het frambozenmengsel.

  5. 5

    Klop het eiwit tot sneeuw en klop de slagroom stijf.

  6. 6

    Schep eerst de slagroom door het yoghurtmengsel en spatel vervolgens het eiwit erdoor.

  7. 7

    Doe het mengsel in een laag diepvriesbakje, dek af, en zet twee uur in de vriezer.

  8. 8

    Klop vervolgens met een klopper om de ijskristallen te breken en er een zacht geheel van te maken.

  9. 9

    Laat het geheel minstens vier uur in de vriezer stevig worden. Zet het ijs dertig minuten voor het serveren in de koelkast om het zachter te laten worden.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)

Energie: 1494 kJ / 362 kcal
Eiwitten: 8,80g
Vetten: 14,40g
waarvan verzadigd: 10,60g
Koolhydraten: 45.60g
waarvan suiker: 44,90g
Vezels: 6,10g
Natrium: 0,11g

Op zoek naar voedingsadvies?

Een diëtist kan je helpen je voeding aan te passen bij verschillende aandoeningen. Zo begin je met een nieuw eetschema dat haalbaar én lekker is.