Fusilli met aubergines en ricotta
Probeer eens een pasta met aubergine, een echte seizoensgroente en heerlijk in combinatie met tomaten.
Ingrediënten voor 4 personen
2 aubergines
1 teentje knoflook
1 bosje verse basilicum (30 g)
olijfolie
2 blikken van 400 g gepelde tomaten
300 g volkorenfusilli
200 g ricotta
10 g Parmezaanse kaas
Bereiding
-
1
Snijd de aubergines in de lengte doormidden en stoom ze 25 min (of tot wanneer ze gaar zijn)
-
2
Pel het teentje look, snijd in dunne plakjes
-
3
Hak de verse basilicum fijn
-
4
Bak de plakjes look met de fijngehakte verse basilicum in 1 eetlepel olijfolie goudbruin
-
5
Giet de tomaten in de pan en plet ze fijn
-
6
Vul de lege blikken met water en giet ze leeg in de pan
-
7
Voeg peper en zout toe
-
8
Breng de saus aan de kook en laat 30 minuten pruttelen
-
9
Snijd de aubergines in kleine stukjes en laat 10 minuten meekoken
-
10
Kook intussen de fusilli beetgaar
-
11
Hussel de pasta en de ricotta door de saus
-
12
Strooi er aan tafel een beetje geschaafde Parmezaan over.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
1999 kJ
/
474 kcal
Eiwitten:
22,20g
Vetten:
11,80g
waarvan verzadigd: 5,22g
waarvan verzadigd: 5,22g
Koolhydraten:
62.80g
waarvan suiker: 17,50g
waarvan suiker: 17,50g
Vezels:
16,50g
Natrium:
0,11g