Geroosterde pompelmoes met granola en yoghurt
Op zoek naar ontbijtinspiratie? Dit heerlijke recept met pompelmoes, granola en yoghurt is gezond en ideaal voor een rustige weekenddag.
Ingrediënten voor 4 personen
2 pompelmoezen (420 g)
20 g ongezouten pistachenoten
2 eetlepels granola (30 g)
2 koffielepels vloeibaar zoetmiddel (9 g)
1 limoen (60 g)
4 eetlepels Griekse natuuryoghurt of sojayoghurt (ongezoet) (40 g)
Bereiding
-
1
Verwarm je oven voor op 180 °C.
-
2
Snijd de pompelmoezen doormidden, maak het vruchtvlees wat los met een mesje en snijd er partjes in (niet door de schil snijden). Tip: om je pompelmoes rechtop te laten staan, kan je een heel klein stukje van de bolle kant afsnijden.
-
3
Hak de pistachenoten en de granola fijn met een mes.
-
4
Leg de gehalveerde pompelmoezen in een ovenschaal en verdeel de granola erover.
-
5
Voeg wat vloeibaar zoetmiddel toe en laat ze 3 minuten grillen op 180°C.
-
6
Rasp ondertussen de limoenschil (zeste) en meng onder de yoghurt. Serveer bij de pompelmoes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
446 kJ
/
107 kcal
Eiwitten:
2,90g
Vetten:
2,50g
waarvan verzadigd: 0,30g
waarvan verzadigd: 0,30g
Koolhydraten:
11.50g
waarvan suiker: 7,20g
waarvan suiker: 7,20g
Vezels:
3,30g
Natrium:
0g
Bronnen
VTM Koken