Gevulde aardappelen met kruiden
Het belangrijkste voedingsadvies voor mensen met een hoge bloeddruk, is om minder zout te eten. Er wordt aangeraden om de inname van zout te beperken tot maximaal 6 gram zout. Koken zonder zout is makkelijker dan je denkt!
Ingrediënten voor 4 personen
500 g aardappelen
120 g platte kaas
Kervel
Peterselie
100 g sjalot
Citroenmelisse
Peper
Bereiding
-
1
Hak de peterselie en de schoongemaakte kervel fijn.
-
2
Meng ze samen met de fijngesneden sjalotten en platte kaas door elkaar.
-
3
Breng op smaak met peper.
-
4
Kook de schoongemaakte aardappelen in de schil gaar. Snij een kapje van de aardappelen en hol de aardappel gedeeltelijk uit. Vul de aardappel op met het witte kaasmengsel.
-
5
Warm nog eventjes op in een voorverwarmde oven, versier met wat citroenmelisse.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
511 kJ
/
121 kcal
Eiwitten:
5,40g
Vetten:
1,50g
waarvan verzadigd: 0,93g
waarvan verzadigd: 0,93g
Koolhydraten:
20.70g
waarvan suiker: 2,50g
waarvan suiker: 2,50g
Vezels:
2,50g
Natrium:
0,02g