Gezonde sandwich met hummus en rauwe groenten
Een snelle, heerlijke lunch met veel rauwe groenten.
Ingrediënten voor 1 personen
4 sneden volkorenbrood
4 eetlepels hummus (natuur of naar keuze)
120 g groenten: sla, tomaat, wortel, komkommer, scheutjes
1 hardgekookte ei
Bereiding
-
1
Besmeer de boterhammen met hummus (1 eetlepel per snede). Je kan variëren in de soorten hummus. Probeer eens een pikante hummus, een hummus met pompoen, rode biet ...
-
2
Beleg met rauwkost naar keuze (sla, schijfjes tomaat, komkommer, geraspte wortel, scheutjes ...). Tip: met voorgesneden rauwkost bespaar je tijd.
-
3
Het is makkelijker om een dubbele boterham - 'sandwich' - te maken.
-
4
Verdeel het hardgekookt ei over de 2 'smoskes'.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Energie:
2850 kJ
/
684 kcal
Eiwitten:
29,40g
Vetten:
31,80g
waarvan verzadigd: 5,80g
waarvan verzadigd: 5,80g
Koolhydraten:
62.40g
waarvan suiker: 4,20g
waarvan suiker: 4,20g
Vezels:
14g
Natrium:
1,02g